Principala noastra misune acum este sa
SCOATEM ROMANIA LA VOT
pe 11 decembrie 2016!

Pe 11 Decembrie Romania este chemata la vot. Ne vom alege Senatorii si Deputatii care ne vor reprezenta in urmatorii 4 ani. Ultimii ani ne-au demonstrat insa ca romanii nu mai ies sa voteze.

 

„Toti sunt o apa si un pamant”- acesta este argumentul celor care nu vor sa mai voteze.

Care este proportia acestor oameni? Este o masa semnificativa? Din pacate, DA!
Dar ce impact are asupra democratiei, asupra viitorului fiecaruia dintre noi?

Lipsa de apetit a cetatenilor pentru alegeri poate fi analizata si interpretata in multe feluri. Evidentiem totusi deficitul democratic, care are la baza disfunctiunea in relatia ales-alegator.

Aici intervine rolul social si atitudinea oamenilor cu viziune, a celor responsabili in relatia cu semenii lor. Intervine puterea exemplului si a informarii impartiale asupra importantei votului ca exercitiu democratic in sine.

Prezenta scazuta la vot se poate traduce printr-o lipsa de incredere in viitor si, lasand doar la latitudinea partidelor politice aceasta responsabilitate, nu este tocmai un lucru responsabil.

In plus, o prezenta mai mare ar creste increderea in propria tara, ar intari democratia si solidifica directia de dezvoltare a Romaniei catre UE, NATO, Occident.

Renuntarea la opinii

Vot = “Exprimarea opiniei cetățenilor unui stat în legătură cu alegerea reprezentanților lor în organele de conducere; opinie exprimată de membrii unei adunări constituite în legătură cu o candidatură, cu o propunere sau cu o hotărâre; adeziune dată în acest scop.”

Chestiunea votului este departe de sfera preocuparilor importante ale romanilor, asa cum stim deja cu totii. Tocmai de aceea, in fiecare an, cand romanii sunt chemati la vot, intrebarea pe care si-o pun nu este Cu cine votez? ci din pacate, De ce sa votez? In Romania ultimilor ani, votul a devenit tacere, abtinere, sau resemnare. Romanii au renuntat sa mai aiba opinii exprimate prin vot, prin actiune. Le exprima tot mai rar si nu la urne. Pentru ca au incetat sa mai creada ca votul lor conteaza.

Au incetat pentru ca sunt dezamagiti, pentru ca nu vad optiunile, pentru ca nu mai cred in clasa politica, sau pentru ca nu ii mai intereseaza. Au incetat sa mai creada in puterea votului, indiferent daca locuiesc in orase mari sau la sat, indiferent daca sunt absolventi de facultati sau doar de cateva clase, tineri sau seniori, angajati sau pensionari. Au incetat sa mai creada ca in Romania ceva se poate schimba prin vot.

Noi credem ca schimbarea este o optiune posibila, dar nu peste noapte. Credem in pasi marunti facuti inainte si credem ca Romania poate mai mult decat sa stea deoparte, in timp ce i se decide soarta.
Iar pentru asta suntem dispusi sa iesim in fata si sa facem, nu doar sa spunem. Sa actionam. Sa strangem randurile
Misiunea noastra este complicata:
Sa ne luptam cu indiferenta si cu apatia. Sa retrezim in romani interesul pentru actul votarii. Sa le reamintim ca au un cuvant de spus. Si sa-i inspiram pe cat mai multi sa faca la fel.

Perceptii

"Oricum toti sunt niste hoti, de ce sa votez?"

"Votul meu nu o sa schimbe nimic...n-o sa se schimbe nimic."

"Cu cine sa voez? Nu ai cu cine..."

“Se ataca unu pe altul cand sunt la televizor, dar, de fapt, sunt prieteni si au grija de interesele lor”.

“Si chiar daca e bun acum, odata pus in functie, tot de-al lor ajunge sa fie”

Provocarea

In acest context, provocarea noastra este sa scoatem lumea la vot.

Credem ca schimbarea se poate intampla, dar doar cu pasi marunti.

Stim ca lumea isi doreste o schimbare brusca, o solutie magica care sa “repare” sa construiasca totul de la zero. Noi stim, insa, ca nu este posibil.

Solutia

O campanie de comunicare, constientizare si mobilizare .

Comunicam despre importanta votului, despre impactul asupra viitorului nostru, despre responsabilitate si actiune.

Obiective:

1. Constientizare si educare - este important sa le aratam (nu doar spunem) acestor tineri ca votul lor inseamna mult mai mult decat isi imagineaza, ca este un pas inainte.

2. Informare - fiind vorba despre un public atat de tanar, avem de-a face cu o lipsa majora de informare. Fie ca este vorba despre miza votului, despre partide si ideologii sau despre importanta pragmatica a votului lor, trebuie sa le oferim tinerilor raspunsuri si argumente relevante pentru ei.

3. Mobilizare - pe 11 decembrie vrem sa ii mobilizam spre urnele de vot.

De ce sa va implicati?

  • Pentru ca este o cauza care ne intereseaza si ne influenteaza pe toti.
  • Pentru ca nu este o cauza politica.
  • Pentru ca, din moment ce ne-ati acordat cateva clipe sa cititi despre initiativa noastra, sunteti printre cei care cred ca lucrurile se pot schimba. Pas cu pas.

 

Te informam despre initiativele noastre, mandri si zambitori! Lasa-ne adresa ta de email, promitem sa iti trimitem optimism!