Cum obtii ceea ce doresti in 2017?

Este timpul pentru planuri si dorinte noi, pentru optimism si asteptari, pentru mobilizare si actiune.

2017, noul an, si-a intrat in drepturi cu cojoace de omat si ger aspru. Sfarsitul de an ne ofera sentimentul ca ceva s-a terminat, ca timpul fuge fara noi si privim in urma cu melancolie si nostalgie, analizand tot ce am realizat in anul trecut.

Daca iti doresti si vrei sa obtii mai mult succes atat pe plan profesional, cat si personal in anul acesta sau sa-ti duci la bun sfarsit proiectele incepute din anul precedent, realizeaza-ti o lista urmand sfaturile de mai jos:

Realizeaza un plan!

Poate ca ti se pare banal, insa o lista cu dorintele sau prioritatile principale pentru urmatoarele 365 de zile este un mijloc foarte eficace de a intelege ce iti doresti tu de fapt si cum sa-ti organizezi timpul mai bine. Cand iti doresti cu adevarat un lucru este mult mai usor de obtinut si de materializat. Realizeaza, pentru tine, o astfel de lista, citeste cu voce tare si atentie fiecare dorinta scrisa, dupa care ascunde-o. Vei fi surprins si, in acelasi timp, mandru de tine ca ti-ai dus la bun sfarsit tot ce ti-ai propus.

Fa o fapta buna in fiecare zi!

Cu totii stim proverbul romanesc: “Bine faci, bine gasesti!”, insa cati dintre noi il si punem in aplicare in viata de zi cu zi? Orice actiune sau fapta duce la consecinte, fii atent si ai grija ce faci, cum ii tratezi pe cei din jurul tau si ce modalitati folosesti pentru a avea succes in viata. Ofera daruri, implica-te in acte de caritate si in actiuni de voluntariat. Ofera ajutor celui care are nevoie de tine, fii mai bun, mai intelegator si cedeaza atunci cand este cazul – mai devreme sau mai tarziu, vei fi rasplatit inzecit.

Ofera maine flori celei mai bune prietene. Sau mamei tale!

Accepta provocarile!

Niciodata sa nu te opresti din a accepta provocarile vietii, indiferent cati ani ai, cat de ocupat esti sau cat de inteligent te consideri. Un curs pentru o limba straina, un curs de SEO sau IT, lectii de chitara sau lectii de dans – fiecare dintre acestea iti vor aduce numai beneficii: prietenii noi, comunicare, o lume noua. Fii deschis la provocari si accepta-le pentru ca este firesc sa existe, atata vreme cat doresti sa evoluezi.

Spune “multumesc”!

Invata sa spui “multumesc” deoarece este o chestiune bazata pe bun simt pur, curat si inocent. Chiar daca obtii sau nu ceea ce doresti, nu uita sa spui “multumesc”, este un gest de recunostinta lasata pentru cealalta persoana, ramanand deschis la dorintele si cerintele tale pe viitor.

Poate ca pentru unii cuvantul “multumesc” nu inseamna nimic, poate fi chiar banal, insa pentru ceilalti, “multumesc” reprezinta un cuvant maret, ii stimuleaza sa faca mereu fapte bune, sa ii ajute pe cei din jur.

Fi pozitiv!

Cu siguranta nu doresti sa ai o gandire negativa, deoarece negativitatea inseamna sa te indepartezi de obiectivele pe care ti-ai propus sa le indeplinesti, iar astfel iti afecteaza modul de a gandi si de a fi. Invata sa folosesti gandirea pozitiva in mod inteligent, privind lucrurile din unghiuri diferite. Incerca sa vezi partea plina a paharului si nu judeca pe baza propriilor presupuneri, ci pe baza faptelor.

 

Oameni mai buni, lume mai buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *